Belcotax On Web FAQ - SuperTax software

 

Ik krijg een waarschuwing na het indienen van het bestand "Fiche type: 28150, Fiche Volgnummer: 1 : Indien 2065=0, dan 2031 = 1"

Door een verstrenging van de validatieregels in 2021 kon deze boodschap verschijnen voor fiches 281.50.  Vraag een update van uw module aan de helpdesk ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) om dit probleem te verhelpen. Met de importfunctie van het menu ("invoer") kan u de gegevens van uw oude versie via een xml-bestand importeren.

 

 

Ik krijg een waarschuwing na het indienen van het bestand "Warning- f20_2181"

 

De fiscale administratie had voor inkomstenjaar 2018 de intentie om een veld toe te voegen aan de fiche nl., : "21. Bezoldigingen en andere voordelen verkregen van een buitenlandse vennootschap gelinkt aan de werkgever" gelinkt aan code 2181

Bij de definitieve versie in januari 2019 werd de invoering van dit veld met een jaar uitgesteld maar het vermelden van dit veld (zonder bedrag) wordt dit jaar ook aanvaard. Meer info hierover

 

 

Kan ik meerdere aangiftes in 1 xml-bestand verwerken ? 
Technisch zou dit mogelijk zijn. Bij de opmaak van het programma hebben we er echter voor gekozen om slechts 1 aangifte (met 1 of meerdere fiches) per xml-bestand te voorzien. Om volgende redenen : 
- de structuur van het excel-bestand zou anders te ingewikkeld worden 
- dossiergebonden bestanden per schuldenaar 
- gegevensrecuperatie naar volgend jaar is makkelijker.

 

Hoeveel fiches kan ik in 1 bestand verwerken ? 

Het maximum aantal fiches in 1 bestand hangt af van de door u gebruikte Excel-versie. In alle gevallen zijn dat er duizenden per aangifte. De aanmaak van het bestand zal meer tijd in beslag nemen naarmate het aantal fiches dat u invoert.

 


Hoe zit het met de samenvattende opgave 325.XX ?

De samenvattende opgave wordt door Belcotax on Web automatisch aangemaakt na het opladen van het xml-bestand.

 

Verbetering van reeds ingediende xml-bestanden ?
Download de handleiding hier


Kan ik geen negatieve bedragen invullen ?

Om negatieve bedragen in te vullen, kan u de gegevensvalidatie verwijderen :
Excel2003 Excel2007 Excel 2010
Opgepast : de fiscale administratie weigert negatieve bedragen voor de fiches 281.50 !

 

Waarom zijn er sommige gegevens zoals het sequentienummer niet meer aanwezig in het excel-bestand?

Een aantal velden werden geschrapt omdat ze niet (meer) verplicht zijn en weinig nuttig. Om de ingave van de gegevens zo efficiënt mogelijk te maken werden deze geschrapt.

 

Kan ik de fiches in pdf bestanden printen?

Om de fiches in pdf bestanden te printen installeert u een pdf printer op uw computer (bijvoorbeeld het gratis programma PDF creator). U kan dan ofwel : 1) uw printerinstellingen (tijdelijk) standaard op de pdf printer instellen of 2) een print preview (Excel menu) doen wanneer het xls bestand is geopend en dan in het Excel menu kiezen voor de pdf printer. De prints die u vervolgens vanuit dit xls bestand doet, zullen naar de pdf printer worden gestuurd. 
Hoe meerdere fiches in 1 pdf bestand zetten?

 

 Ik krijg een update versie. Moet ik nu alle reeds ingegeven informatie opnieuw ingeven?

De meeste updates hebben gewoon tot doel de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren en hebben geen impact op het xml-bestand dat wordt aangemaakt. Toch is het raadzaam om indien mogelijk met de meest recente versies te werken. Reeds bestaande informatie kan u makkelijk automatisch transfereren. Maak een xml-bestand met de oude versie en doe een import van de gegevens via de xml-import van het menu in de nieuwe versie.

 

Foutmelding -2147417848 (80010108) tijdens uitvoering aanmaak xml-bestand.
Stuur in dit geval een bericht naar de helpdesk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) met uw excel-bestand in bijlage.

 

Foutmelding "Microsoft Visual Basic: fout 13 tijdens uitvoering : types komen niet met elkaar overeen."
Deze foutmelding komt voor :
1) wanneer 1 of meer gegevens zijn ingevuld die niet beantwoorden aan wat er wordt verwacht , bijvoorbeeld een letter of spatie waar een cijfer verwacht wordt.
2) wanneer 1 of meer formules uit het xls blad zijn verdwenen of overschreven. (gebeurt meestal bij totaal kolommen of verborgen kolommen)